Współpraca

Degustacje

Bo tylko tak można osiągnąć prawdziwy, domowy smak. Co konkretnie znaczy ręczna robota w naszym wykonaniu? Panie kucharki osobiście:
- wbijają świeże jajka do ciasta,
- wałkują je na idealną grubość,
- wykrawają kółka na pierogi,
- przygotowują farsz z warzyw, mięsa lub owoców,
- doprawiają świeżo zmielonym pieprzem i solą do smaku,
- nakładają farsz na ciasto,
- dokładnie lepią pojedyncze pierożki.

Żebyście podczas gotowania w domu mogli cieszyć się delikatnym ciastem z aromatycznym środkiem. Takim farszem, jaki Wasze babcie i mamy robiły same: z widocznymi grudkami twarogu, prawdziwymi ziemniakami i uduszoną cebulką na maśle.
Jesteśmy ciekawi, czy zwracacie uwagę na proces produkcji Waszych ulubionych dań?

DSCF9013
DSCF9053
DSCF9058
IMG_8169

Warsztaty

Dzięki nim ciasto ma odpowiednio żółty kolor, konsystencję i smak.
Dlaczego o tym piszemy?

Ponieważ dobrej jakości składniki są droższe od zamienników. W efekcie finalna cena 2 identycznych produktów (np. pierogów) od 2 różnych producentów jest inna. Na pierwszy rzut oka obie propozycje mogą wyglądać podobnie. Dopiero kiedy przeczytacie skład, przekonacie się, z czego wynika różnica. Niektórzy producenci zamiast świeżych jaj używają masę jajeczną lub susz jajeczny. 

Dlaczego?

Wysuszone i sproszkowane jaja są tańsze w transporcie i magazynowaniu. Mają też dłuższą datę przydatności do spożycia. Ale według nas nie o to w ZDROWYM i SMACZNYM gotowaniu chodzi.
Dlatego w składzie naszych dań znajdziecie tylko ŚWIEŻE JAJA. 
Pamiętajcie, że: na etykietach produktów, w których wykorzystywany jest susz jajeczny, nie znajdziecie informacji o jego jakości i składzie. Nie jesteście więc w stanie zweryfikować, czy produkt, po który sięgacie, jest dla Was bezpieczny. I czy dostajecie to, za co płacicie.

69180146_1348040485360305_2
69216122_1350074351823585_8
69043214_1350074401823580_2
69265676_1347231188774568_5
69273236_1348040495360304_4
69554371_1350074288490258_8
69624531_1350074488490238_7
69274017_1347231405441213_2
IMG_3671
16939581_777614145721395_71
IMG_3669

Targi

Bo tylko tak można osiągnąć prawdziwy, domowy smak. Co konkretnie znaczy ręczna robota w naszym wykonaniu?
Panie kucharki osobiście:
- wbijają świeże jajka do ciasta;
- wałkują je na idealną grubość;
- wykrawają kółka na pierogi;
- przygotowują farsz z warzyw, mięsa lub owoców;
- doprawiają świeżo zmielonym pieprzem i solą do smaku;
- nakładają farsz na ciasto;
- dokładnie lepią pojedyncze pierożki.

Żebyście podczas gotowania w domu mogli cieszyć się delikatnym ciastem z aromatycznym środkiem. Takim farszem, jaki Wasze babcie i mamy robiły same: z widocznymi grudkami twarogu, prawdziwymi ziemniakami i uduszoną cebulką na maśle.
Jesteśmy ciekawi, czy zwracacie uwagę na proces produkcji Waszych ulubionych dań?

Współpraca ze sklepami

To co zamówicie zakujemy i dostarczymy pod wskazany adres.

W zależności od asortymentu, na tacce miesić się:
- 350g pierogów;
- 400g naleśników / krokietów / placków ziemniaczych;
- 450-600g gołąbków [3 sztuki].

58440167_1254567811374240_7

Pakowanie

To co zamówicie, zakujemy i dostarczymy pod wskazany adres.
W zależności od asortymentu, na tacce miesić się:
- 350g pierogów;
- 400g naleśników / krokietów / placków ziemniaczych;
- 450-600g gołąbków [3 sztuki].

W zależności od asortymentu do kartonu pakujemy 23-25 tacek.
Na palety pakujemy 42 kartony.