Ponieważ dobrej jakości składniki są droższe od zamienników. W efekcie finalna cena 2 identycznych produktów (np. pierogów) od 2 różnych producentów jest inna. Na pierwszy rzut oka obie propozycje mogą wyglądać podobnie. Dopiero kiedy przeczytacie skład, przekonacie się, z czego wynika różnica. Niektórzy producenci zamiast świeżych jaj używają masę jajeczną lub susz jajeczny.
Dlaczego?
Wysuszone i sproszkowane jaja są tańsze w transporcie i magazynowaniu. Mają też dłuższą datę przydatności do spożycia. Ale według nas nie o to w ZDROWYM i SMACZNYM gotowaniu chodzi.
Dlatego w składzie naszych dań znajdziecie tylko ŚWIEŻE JAJA.
Pamiętajcie, że: na etykietach produktów, w których wykorzystywany jest susz jajeczny, nie znajdziecie informacji o jego jakości i składzie. Nie jesteście więc w stanie zweryfikować, czy produkt, po który sięgacie, jest dla Was bezpieczny. I czy dostajecie to, za co płacicie.