Robimy tak, ja robiła to nasza babcia

Jakość potwierdzona certyfikatami i nagrodami na targach

Dokładamy wszelkich starań aby nasze produkty zasługiwały uznanie potwierdzone przez ekspertów oraz naszych klientów.
Jesteśmy członkiem Klastra Podkarpackie Smaki.

19a

Dlaczego pierogi wykonujemy ręcznie?

Bo tylko tak można osiągnąć prawdziwy, domowy smak. Co konkretnie znaczy ręczna robota w naszym wykonaniu?
Panie kucharki osobiście:
- wbijają świeże jajka do ciasta,
- wałkują je na idealną grubość,
- wykrawają kółka na pierogi,
- przygotowują farsz z warzyw, mięsa lub owoców,
- doprawiają świeżo zmielonym pieprzem i solą do smaku,
- nakładają farsz na ciasto,
- dokładnie lepią pojedyncze pierożki.

Żebyście podczas gotowania w domu mogli cieszyć się delikatnym ciastem z aromatycznym środkiem. Takim farszem, jaki Wasze babcie i mamy robiły same: z widocznymi grudkami twarogu, prawdziwymi ziemniakami i uduszoną cebulką na maśle.
Jesteśmy ciekawi, czy zwracacie uwagę na proces produkcji Waszych ulubionych dań?

103374852_1615185601979124_1856404233911621914_o
50327998_1194531820711173_5277973331667058688_o
46898370_1157374611093561_5593439074695249920_n
55575492_1236475626516792_5180138082652913664_o
78614285_1443988352432184_3708909898835165184_n
64824135_1302685423229145_2949115220506705920_o

Świeże jaja ze sprawdzonych ferm

Dzięki nim ciasto ma odpowiednio żółty kolor, konsystencję i smak.
Dlaczego o tym piszemy?

Ponieważ dobrej jakości składniki są droższe od zamienników. W efekcie finalna cena 2 potencjalnie identycznych produktów (np. pierogów) od 2 różnych producentów jest inna. Na pierwszy rzut oka obie propozycje mogą wyglądać podobnie. Dopiero kiedy przeczytacie skład, przekonacie się, z czego wynika różnica. Niektórzy producenci zamiast świeżych jaj używają masę jajeczną lub susz jajeczny. 

Dlaczego?

Wysuszone i sproszkowane jaja są tańsze w transporcie i magazynowaniu. Mają też dłuższą datę przydatności do spożycia. Ale według nas nie o to w ZDROWYM i SMACZNYM gotowaniu chodzi.
Dlatego w składzie naszych dań znajdziecie tylko ŚWIEŻE JAJA. 
Pamiętajcie, że: na etykietach produktów, w których wykorzystywany jest susz jajeczny, nie znajdziecie informacji o jego jakości i składzie. Nie jesteście więc w stanie zweryfikować, czy produkt, po który sięgacie, jest dla Was bezpieczny.
W konsekwencji, czy jesteście pewni co jecie?

Dlaczego, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem?

Dzięki temu uzyskujemy intensywniejszy smak i zapach m.in. farszu do pierogów, gołąbków czy krokietów.

Ale to nie jedyny powód. Inwestujemy w ziarna pieprzu, bo chcemy mieć pewność co do jego JAKOŚCI i SKŁADU. Niektóre mielone odpowiedniki zawierają zbędne dodatki, których my nie akceptujemy.

87574280_1524001201097565_78385863276363776_o
59984087_1265495956948092_66753833413378048_o
51830195_1210599709104384_3835910514114822144_o
56382675_1244096025754752_8799026506346004480_o
96361745_1587100368120981_5978189877227814912_o
73504918_1400266010137752_7654925915377369088_o

Farsz tylko z produktów najwyższej jakości!

Świeże warzywa, których używamy do gotowania, pochodzą z gospodarstw rolnych, gdzie ziemia uprawiana jest zgodnie z założeniami produkcji ekologicznej.
Rolnicy nie stosują sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin.

Do stworzenia farszu używamy zawsze świeżych owoców.

Grzyby leśne kupujemy u sprawdzonych dostawców.
Zawsze 
w formie całych kapeluszy.

Dzięki polityce zakupowej towarów najwyższej jakości, zawsze mamy pełną kontrolę nad składem farszu.